FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

FC Twente wint derby

FC Twente heeft vrijdag de derby tegen Heracles Almelo gewonnen. De ploeg van coach René Hake was in Enschede met 1-0 te sterk voor de Almeloërs.

Joachim Andersen maakte al in de tiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Twente was in de eerste helft de betere ploeg en ging al snel op zoek naar de openingstreffer. Dat leverde onder meer een schot van Enes Unal op, dat net naast ging. In de tiende minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Na een snel genomen vrije trap van Klich zette Bersant Celina de bal voor, waarna Andersen raak kopte. Heracles zorgde voor rust alleen voor gevaar via Samuel Armenteros. De Zweedse spits treuzelde echter te lang, waardoor zijn schot een makkelijke was voor Twente-doelman Nick Marsman. Castro voorkwam vervolgens een grotere achterstand. De keeper van Heracles bracht redding bij pogingen van Dylan Seys en Celina.

Na rust bood Heracles meer tegenstand en golfde het spel op en neer. Marsman moest al snel in actie komen bij vrije trappen van Brandley Kuwas en Thomas Bruns. Naarmate de tweede helft vorderde, werden de bezoekers sterker. Vincent Vermeij was tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar wist het net niet te vinden. Aan de andere kant zorgde Unal nog bijna voor de 2-0. De topscorer van Twente raakte acht minuten voor tijd de paal.

Scoreverloop
10′ Andersen 1-0

Scheidsrechter: D.Makkelie

Gele kaart: Andersen (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Celina (89′ Bijen), Klich, Yeboah (46′ F.Jensen), Ünal, Seys (82′ Trajkovski).

Opstelling Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns (81′ Van Ooijen), Pelupessy, Duarte (65′ Vermeij), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (46′ Navratil).

Reacties zijn afgesloten.