FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Twente wint van Heerenveen

FC Twente heeft zaterdag voor eigen publiek gewonnen met 1-0 van sc Heerenveen. De Tukkers dankten de overwinning aan een discutabele strafschop.

Mateusz Klich benutte het buitenkansje na 54 minuten, nadat Enes Ünal zich gretig liet vallen in een duel met Heerenveen-doelman Erwin Mulder. Arbiter Serdar Gözübüyük legde de bal na enige aarzeling op de stip. De thuisploeg moest het doen zonder Oussama Assaidi, die vanwege een bovenbeenblessure voorlopig aan de kant staat.

Het duel in Enschede begon veelbelovend. Zo kreeg in Twente in de vijfde minuut tot drie keer de kans om op voorsprong te komen. Doelman Mulder stond echter iedere keer op de juiste positie op de kopbal van Dylan Seys en schoten van Fredrik Jensen. Daarna zakte het niveau wat weg, al was met name Arber Zeneli zo nu en dan op dreef voor Heerenveen. De aanvaller uit Kosovo was met twee schoten nog wel gevaarlijk.

Kort na rust kwam Twente op voorsprong. Ünal ging in het strafschopgebied naar de grond, maar leek niet te worden geraakt door Mulder. Klich stuurde de doelman bij de strafschop vervolgens de verkeerde hoek in. Heerenveen ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Sam Larsson was een kwartier voor tijd dichtbij die treffer, maar hij raakte de lat. Ook invallers Henk Veerman en Ödegaard konden niet naast de Tukkers komen.

 

Scoreverloop
54′ Klich 1-0 (strafschop)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers:
25.100
Geel: Van Amersfoort, Ødegaard, Thorsby (sc Heerenveen)

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely (63′ Trajkovski), Mokotjo, Klich, Jensen, Seys (63′ Ede), Ünal, Celina (81′ Bijen).

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Marzo, Schmidt, Van Aken, Namli (75′ Veerman), Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort (84′ Ødegaard), Zeneli, Ghoochannejhad, Larsson

Reacties zijn afgesloten.