FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Twente verlies van Eagles

Onze Boys in Red hebben zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. In De eigen Veste werd het 1-2 voor gasten uit Deventer.

In de eerste helft was Twente de bovenliggende partij, maar wist lange tijd niet tot doelpunten te komen. Celina schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal, terwijl Ünal een paar keer dichtbij was. Go Ahead Eagles was vooral dreigend vanuit de omschakeling, maar tot echt grote kansen kwamen de bezoekers niet. Vlak voor rust viel dan toch de verdiende openingstreffer. Jensen draaide handig weg en bediende de vrijstaande Ünal op maat, die eenvoudig binnenschoot.

Na de thee kwam Go Ahead Eagles na tien minuten in de tweede helft langszij. Ritzmaier had vrijheid aan de linkerkant en zorgde er met zijn voorzet voor dat Hendriks kon binnentikken. Een klein kwartier later kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat een verre vrije trap van Ritzmaier in een keer het doel ging, Marsman zeg er niet goed uit. Twente kreeg daarna nog mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar zag onder andere dat het doelpunt van Ede vanwege buitenspel werd afgekeurd. Al met al een totaal onnodig verlies, laten we het maar zien als een vriendendienst. Good Goan!!!

FC Twente – Go Ahead Eagles 1-2 (1-0)

Scoreverloop
’45 Ünal 1-0
’53 Hendriks 1-1
’66 Ritzmaier 1-2

Toeschouwers: 26.500
Scheidsrechter: Ed Janssen
Gele kaart: Yeboah, Van der Lely, Thesker (FC Twente) Schenk, Ritzmaier (Go Ahead Eagles)

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, v.d.Lely, Klich, Jensen (74’ Assaidi), Mokotjo, Yeboah (74’ Ede), Ünal, Celina (82’ Hooiveld)

Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier, Chirivella, Crowley (87’ Suk), Duits, Antonia, Hendriks (86’ Rexhepi), Manu (90’ Locigno)

Reacties zijn afgesloten.