FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

De Enterse Dwarsliggers winnen het FC Twente Supporterstoernooi 2017

Zaterdag 27 mei werd er op de velden van Sportclub Rijssen gestreden om de welbekende ‘Arjan Baas Wisselbokaal’. Uit de hele omtrek waren er voetbalteams van diverse supportersverenigingen van FC Twente naar Rijssen afgereisd om met elkaar de strijd aan te gaan. Net als vorig jaar werd het een Enterse finale waarin dit keer de Enterse Dwarsliggers de winnaar werden.

De poulewedstrijden waren rond 15.30 uur ten einde. De beide finalisten van de dag hadden in de poules al flink huisgehouden en een aantal dikke overwinningen neergezet. De nummers 1 en 2 van de poules plaatsten zich voor de kwartfinales.

Net als vorig jaar speelden FCT Eibergen en FCT Enter tegen elkaar in de halve finale. Wederom won FCT Enter. De andere finalst, de Enterse Dwarsliggers, wonnen in de halve finale van de rechterhand van Ronny. De rechterhand van Ronny speelt al jaren mee op het FC Twente Supporterstoernooi, en dit jaar gingen zij er met de derde prijs vandoor. Na een spannende penaltyreeks wonnen zij van het team uit Eibergen.

Zoals gezegd ging de finale, net als vorig jaar, tussen FCT Enter en de Enterse Dwarsliggers. Vorig jaar was FCT enter de sterkste na strafschoppen. Dit jaar werd de wedstrijd in de reguliere speeltijd beslist, en wel door twee doelpunten van de Enterse Dwarsliggers. Het laatste doelpunt was de mooiste van de dag: de uittrap van de keeper vloog in 1 streep in het doel van de tegenstander. De Enterse Dwarsliggers mogen zich een jaar lang de winnaar noemen van het FC Twente 6×6 Supporterstoernooi. De enorme wisselbeker werd onder luid gejuich in ontvangst genomen en blijft nog een jaar langer in Enter staan.

 

Fotoverslag

Reacties zijn afgesloten.