FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Twente verliest eerste thuiswedstrijd van het seizoen

FC Twente heeft zaterdagavond in de eigen Veste verloren van VVV-Venlo. De Limburgers zetten in Enschede ook hun tweede competitieduel om in een overwinning: 1-2.

VVV begon goed aan de wedstrijd, dat was in de beginfase te danken aan een goede organisatie en de paal. Het aluminium stond namelijk een succesje van Marko Kvasina in de weg. De Oostenrijkse nieuwkomer in de voorhoede van FC Twente raakte na twee minuten de paal, waardoor VVV aan een vroege achterstand ontsnapte.

VVV keek een tijdje de kat uit de boom en sloeg vervolgens genadeloos toe. Vito van Crooij haalde fantastisch uit en tekende na 23 minuten voor de 0-1. Nog voor rust graaide doelman Jorn Brondeel mis, waarna Jerold Promes raak kon koppen.

FC Twente begon niet goed aan de twee helft, maar scoorde na een uur wel de gelijkmaker. Verder dan deze goal van Tom Boere  kwamen de Tukkers echter niet.

Sterker: VVV was in de slotfase het gevaarlijkst en raakte via Lennard Thy nog de lat. Hierdoor was de tweede nederlaag van het seizoen een feit voor FC Twente.

 

Scoreverloop:

’23 Van Crooy 0-1

’41 Promes 0-2

’60 Boere 1-2

 

Arbiter: Mulder

Toeschouwers: 23.800

Gele kaart: Van der Heyden, Thesker (FC Twente) Tissoudali, Van Crooy (VVV)

FC Twente: Brondeel, Ter Avest (6’ Van der Lely), Andersen, Thesker, Trajkovski, Van der Heyden (75’ Liendl), Holla, Jensen, Gjorgjev (64’ Assaidi), Boere, Kvasina.
VVV-Venlo: Unnerstal, Rutten, Röseler, Promes, Janssen (60’ Labylle) , Post, Van Crooy (90’ Dekker), Leemans, Seuntjens, Thy, Tissoudali (72’ Hunte)

 

Reacties zijn afgesloten.