FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Twente pakt punt tegen Ajax

FC Twente heeft afgelopen zaterdag een belangrijk punt gepakt tegen Ajax. In een spectaculaire wedstrijd kwam het niet verder dan 3-3 in de Veste. Bekijk hier de foto’s.

Halverwege was het 0-2 door twee rake vrije trappen van Lasse Schöne. Na rust werd het gelijk door Stefan Thesker (twee treffers), zorgde Justin Kluivert voor 2-3, maar was het slotakkoord voor Twente-spits Tom Boere.

Voor FC Twente betekende het 3-3 gelijkspel het eerste punt onder coach Gertjan Verbeek.

Na iets meer dan een minuut was de eerste kans in de Grolsch Veste voor FC Twente. Fredrik Jensen sneed vanaf rechts naar binnen, maar kon Ajax-doelman André Onana niet passeren. Vijf minuten later leek de thuisploeg wel op 1-0 te komen, maar vrij voor Onana schoof Michael Liendl de bal naast.

Arbiter Dennis Higler gaf Ajax tot ongenoegen van de Twente-aanhang in korte tijd twee keer een vrije trap op een gevaarlijke plek en in beide gevallen was het via Schöne raak. De Deen vond eerst de verre hoek en schoot een paar minuten later fraai raak in de andere hoek.

Vroeg in de tweede helft was het alsnog raak voor de ploeg van Verbeek. Ajax stond niet goed opgesteld bij een hoekschop en Twente-captain Thesker kopte binnen: 1-2.

De Enschedeërs leken door te drukken, maar ontsnapten aan een derde tegendoelpunt. Een kopbal van Joël Veltman werd gered door Brondeel en vlak voor de doellijn kreeg de Ligt het net niet voor elkaar om te scoren.

Desondanks was het Twente dat, gesterkt door het opgeleefde publiek, het initiatief hield en na een paar gevaarlijke momenten was het opnieuw Thesker die scoorde. De mee naar voren gekomen verdediger zorgde met een prachtige volley in de verre hoek voor de gelijkmaker.

De bezoekers namen uiteindelijk via Kluivert opnieuw de leiding toen de jonge aanvaller de verre hoek vond. Nadat Twente-aanvaller Luciano Slagveer in een hachelijke situatie al dicht bij de gelijkmaker was, tekende Boere met een kopbal voor 3-3.

Reacties zijn afgesloten.