FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Eerste zege FC Twente dit seizoen.

FC Twente heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Groningen zijn eerste Eredivisie-zege van het seizoen geboekt. De thuisploeg stond bij rust al met negen man in een wedstrijd, die veel stof tot napraten gaf.

Twente had het lastig in de openingsfase, maar kreeg na een kwartier een uitgelezen kans op de 0-1. Na een onhandige tackle van Ko Itakura op Aitor gaf arbiter Christiaan Bax een strafschop. De Spanjaard ging zelf achter de bal staan, maar trof de lat.
Twaalf minuten later kreeg ook Groningen een penalty. Paul Verhaegh kwam met zijn voet klem te zitten tussen de benen van Gabriel Gudmundsson en na inmenging van de VAR gaf Bax ook de thuisploeg een strafschop. Sierhuis schoot de bal hard door het midden, maar stuitte op de voeten van doelman Joël Drommel.

In de veertigste minuut verraste Bax door een directe rode kaart te geven aan Ramon Pascal Lundqvist. De Zweed deelde met zijn voet een tik uit aan Javier Espinosa en haalde daarmee een counter van Twente eruit. Bax toonde zich onverbiddelijk en haalde daarmee de woede van het Groningen-publiek op de hals, maar het werd nog erger voor de thuisploeg. Op slag van rust werd namelijk ook aanvoerder Mike te Wierik weggestuurd. De captain kwam met gestrekt been in en kreeg van Bax – na het terugkijken van de beelden – eveneens een rode kaart waarop Groningen met 9 man de rust in ging.

Keito Nakamura schoot een vrije trap over de muur in de korte hoek: 0-1. De bal ging zo kort over de muur dat Padt hem te laat zag komen. Ondertussen kwam Amir Absalem nog goed weg met geel na een stevige tackle op Lindon Selahi.
Twintig minuten voor tijd gaf Bax voor de derde keer van de avond een penalty. Weer leek er niet al te veel aan de hand, maar er was wel contact tussen Azor Matusiwa en Aitor. Bax en de VAR legden de bal op de stip en deze keer profiteerde Aitor wel: 0-2. Daarmee leek het duel toch echt beslist, maar Ritsu Doan maakte het in de slotfase nog even spannend. De Japanner hield de bal na een lange uittrap knap bij zich en schoot hem prima binnen: 1-2.
Zo kreeg Groningen de bezoekers met twee man minder nog aan het wankelen, maar Twente hield stand en gooide het duel in de 96ste minuut in het slot. Haris Vuckic scoorde op aangeven van Aitor: 1-3. De drie punten gingen zo naar Twente, dat een uitstekende seizoenstart beleeft.

Scoreverloop
0-1 55′ Keito
0-2 70′ Aitor
1-2 84′ Doan
1-3 96′ Vuckic

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Toeschouwers: 19.049
Gele kaart: Itakura, Absalem, Matusiwa (FC Groningen), Espinosa, Aburjania (FC Twente)
Rode kaart: Lundqvist, Te Wierik (FC Groningen)

Bijzonderheden: (17′) Aitor mist strafschop, (28′) Sierhuis mist strafschop

Opstelling FC Twente: Drommel, Verhaegh (46′ Pleguezuelo), Bijen, Schenk, Matos, Roemeratoe, Selahi (83′ Aburjania), Espinosa, Aitor, Vuckic en Keito (76′ Zekhnini).

Wissels: Brondeel, De Lange, Pleguezuelo, Boere, Zekhnini, Aburjania, Zerrouki en Bosch.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem, Lundqvist, Matusiwa, Gudmundsson (80′ Warmerdam), Doan, Hrustic (80′ El Hankouri) en Sierhuis (62′ Benschop).

Reacties zijn afgesloten.