FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Zwak Twente verliest van VVV.

Onze Boys zijn begonnen aan de competitie,  na een interland periode. Op bezoek bij nummer zeventien VVV-Venlo gingen onze Boys met 2-1 onderuit.

Het was een wonder dat Twente na de eerste helft tegen een 2-1 achterstand aankeek tegen het geplaagde VVV. Twente had het betere van spel en creëerde enkele goede kansen. De lat stond een fraaie treffer van Nakamura echter in de weg. Maar de eeuwenoude voetbalwet kwam ook in Venlo om de hoek kijken. Van Ooijen rondde bekwaam af na een voorzet van Linthorst: 1-0. Direct daarna werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Schenk stond te slapen en daar maakte Soriano dankbaar gebruik van. De spits van VVV knikte binnen bij de eerste paal. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Vuckic werd de diepte ingestuurd door Aitor. De Sloveens international legde Schäfer vakkundig in de luren en schoot de bal achter doelman Kirschbaum. Voor Vuckic was het zijn achtste goal van het seizoen en daar had hij slechts acht schoten op doel voor nodig.

Net als twee weken terug tegen PEC Zwolle, zakten onze Bous in Red ook in de tweede helft flink door de ondergrens. De Tukkers hadden de grootst nodige moeite met VVV en werden op de been gehouden door doelman Drommel, die wederom een sterke wedstrijd keepte. VVV kreeg een legio aan goede mogelijkheden, maar verzuimde het duel al vroegtijdig in het slot te gooien.

Verkeerde wissel

Typerend voor het foutenfestival in De Koel was de wissel van Latibeaudiere. De vierde official stak het verkeerde nummer de lucht in, waardoor stormram Berggreen niet voor middenvelder Selahi, maar voor rechtsback Latibeaudiere in het veld kwam. Vuckic had Twente in de slotminuten nog een punt kunnen schenken, ditmaal mikte hij echter te hoog en schoot over. Al met een zwak optreden van De Tukkers. Good Goan!!

VVV-Venlo – FC Twente 2-1

1-0 Van Ooijen (34)

2-0 Soriano (37)

2-1 Vuckic (42)

Arbiter: Mulder

Geel: Janssen, Post, Van Ooijen; Cantalapiedra, Verdonk

VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik (Dekker/74), Schäfer, Kum, Janssen; Opoku (Sinclair/85), Post, Linthorst; Wright, Soriano (Yeboah/88), Van Ooijen

FC Twente: Drommel; Latibeaudiere (Berggreen/81), Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, Espinosa (Aburjania/58); Cantalapiedra, Vuckic, Nakamura (Menig/64)

 

bron foto: fctwente.nl

Reacties zijn afgesloten.