FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Schitterende start van het seizoen! (+ Fotoverslag)

Onze Boys in Red hebben zaterdagavond een verdienstelijk rentree in de Eredivisie beleefd.  De Tukkers hielden PSV op 1-1. Ze kwamen snel op voorsprong door nieuweling Nakamura, maar konden die voorsprong niet vasthouden. Het hoogtepunt van de avond was het geweldige doek dat voorafgaand aan de wedstrijd van de tribunes rolde. Trots op de Ultras!!

De eerste grote kans was voor Dumfries, die aan het eindstation stond van een goede aanval, maar zijn inzet was niet gevaarlijk genoeg. Aan de andere kant kreeg Aitor een minuut later een mega grote kans, maar hij kopte naast. Ondanks die gemiste kans was het wel Twente dat op voorsprong kwam. Nakamura mocht vanaf randje zestien vrij uithalen en deed dat met een goed schot. Een droomdebuut voor de Japanner.

In het vervolg van de eerste helft zakte Twente iets meer in. PSV begon aan te dringen en zorgde voor wat gevaarlijke  situaties, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Na de thee moesten onze Boys verder in de achteruit. De ploeg van Gonzalo Garcia was niet meer in staat om de bal in de ploeg te houden. PSV had vrijwel constant balbezit, maar had nog steeds moeite om dat in kansen om te zetten. Toch kwamen de gasten na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Dumfries kon uit een hoekschop vogelvrij raak koppen. PSV bleef daarna aandringen en kreeg via Bergwijn een goede kans op de 1-2. Voor Twente lagen er voorin mogelijkheden, want de ingevallen Zekhnini kreeg alle ruimte van de aanvallend spelende Dumfries, maar FC Twente kreeg het niet voor elkaar om de bal bij de rappe buitenspeler te krijgen. Ondanks een hachelijke slotfase bleef het 1-1 in Enschede. Good goan!!!

FC Twente – PSV 1-1 (1-0).
8. Nakamura 1-0, 65. Dumfries 1-1.

Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Pleguezuelo (FC Twente), Dumfries (PSV)

FC Twente: Drommel, Verhaegh, Bijen, Schenk, Matos, Roemeratoe (82. Pleguezuelo), Selahi (66. Aburjania), Espinosa, Aitor, Vuckic, Nakamura (71. Zekhnini).

PSV: Zoet, Dumfries, Sainsbury, Viergever, Sadilek, Rosario, Gutierrez (84. Boscagli), Pereiro (61. Ihatarren), Bergwijn, Malen, Bruma (61. Gakpo).

Reacties zijn afgesloten.