FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Gelijkspel na krankzinnige slotfase (+ Fotoverslag)

FC Twente en RKC Waalwijk hebben zondag in een wedstrijd met een bizarre slotfase met 3-3 gelijkgespeeld. De helft van de doelpunten viel in de blessuretijd.

RKC kwam in de eerste helft in Enschede verrassend op voorsprong via Anas Tahiri. Na een uur maakte Haris Vuckic gelijk, maar Ingo van Weert bracht de bezoekers weer aan de leiding.
Nadat Twente een goal van Zekhnini afgekeurd zag worden door de VAR wegens buitenspel van Vuckic, kwam RKC in de 78e minuut opnieuw op voorsprong. Van Weert rommelde zich na een combinatie door de defensie van Twente en schoot fraai binnen in de verre hoek.

FC Twente leek even van slag, maar sloeg in de slotfase opeens keihard terug. Eerst zorgde Vuckic in de negentigste minuut voor de gelijkmaker, waarna Zekhnini twee minuten later met een prachtige boogbal in de kruising toch de overwinning leek binnen te slepen voor zijn ploeg.

Dat was echter buiten Quasten gerekend, die op aangeven van Sylla Sow in de derde minuut van de blessuretijd de bal knap binnen prikte en daarmee een punt redde voor de Brabanders.

In de laatste seconden had invaller Hans Mulder namens RKC nog de winnende treffer op zijn schoen. Hij raakte echter de paal, waardoor het spectaculaire duel geen winnaar opleverde.

Reacties zijn afgesloten.