FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Onnodig verlies in spannende derby (+ Fotoverslag)

Helaas hebben onze Boys in Red vrijdagavond niet weten te winnen van buurman Heracles. In een spannende derby werd het 2-3 voor de gasten uut Almelo.

De wedstrijd begon stormachtig en al in de vijfde minuut was het raak. Aitor werd voor Blaswich gezet en rondde beheerst af. Daarna bleef Twente de bovenliggende partij. Na een half uur leek Espinosa de tweede goal van de avond te maken, maar op advies van de VAR werd de goal onterecht afgekeurd wegens vermeend hands.

Het leek er daarna op dat de Tukkers alsnog de voorsprong zou uitbreiden, maar uit het niets kwam Dessers alleen voor Drommel en ook hij faalde niet en scoorde de gelijkmaker. Kort daarna wordt het nog erger voor onze Boys. Mauro Junior pikt een afvallende bal op en schoot hem hard binnen, 1-2.

Na de thee ging Twente koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in te scoren. In de 79ste minuut was het raak voor Heracles. Na een voorzet kopte Mauro Junior zijn tweede doelpunt van de avond binnen. Daarna was Heracles vooral bezig geweest om tijd te winnen. Twente bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. In de blessuretijd kopte Berggreen nog knap de aansluitingstreffer binnen voor ons Twente. Het was uiteindelijk niet genoeg, hoewel ze het tot de laatste seconde bleven proberen. De koppositie loopt Twente hiermee helaas mis. Al met al zijn wij Trots op onze Boys in Red. Good Goan!!!!

Opstellingen

FC Twente: Drommel, Pleguezuelo, Bijen  , Schenk, Verdonk (81. Aburjania), Selahi (68. Berggreen), Busquets, Espinosa, Cantalapiedra, Vuckic , Zekhnini

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers , Pröpper, Knoester, Czyborra, Merkel, (90. Bakboord) Mauro Junior, Kiomourtzoglou, v.d. Water (85. v.d. Buijs), Dessers, Konings (56. Dos Santos)

Reacties zijn afgesloten.