FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Onze Boys verliezen van AZ

Zaterdagavond moesten onze Boys in Red in een half gevuld Cars Jeans stadion aantreden tegen AZ, het werd maar 3-0 voor de thuisploeg. Na 18 minuten spelen moest Dromel het veld al verlaten vanwege een rode kaart. In de resterende tijd zijn onze Boys vooral bezig geweest met verdedigen. Alleen op de tribune waren de meegereisde Twente-supporters de baas 👍

Vanaf het begin was AZ de bovenliggende partij, Idrissi was tweemaal gevaarlijk en Wijndal schoot hard op de paal. Net nadat Twente wat meer in de wedstrijd kwam, haalde Drommel de diep gestuurde Boadu onhandig onderuit. Dat kwam hem op rood te staan. Brondeel moest vervolgens opdraven als de nieuwe keeper en Espinosa werd geslachtofferd. De wissel duurde tamelijk lang, waardoor scheidsrechter Makkelie vier minuten bijtrok in de eerste helft. Dat waren er net twee te veel voor onze Boys, dat zonder al te veel moeite stand hield tegen de omsingeling van AZ. In de blessuretijd ging het echter toch mis. Hatzidiakos schoot van buiten het strafschopgebied de bal achter Brondeel: 1-0.

Net als in de eerste helft kwam ook na rust het meeste Alkmaarse gevaar vanaf links. Eerst raakte rechtsback Sugawara na een voorzet nog de paal, maar na 55 minuten moesten onze Boys toch de 2-0 slikken. Idrissi snelde voorbij de zeer matig spelende Verhaegh en gaf hard voor. De voorzet leek makkelijk te pakken voor Brondeel, maar de keeper moest lossen. Hij tikte de bal precies voor de voeten van de Wit en die maakte er 2-0 van. Het was de beslissing van de wedstrijd. Twente liet dat ook meteen zien door minder geconcentreerd te verdedigen en meer kansen toe te laten. Zo vond Idrissi twee keer Brondeel op zijn weg. De topscorer van AZ wist nog wel te scoren, Boadu speelde zich na een passje van Druijf knap vrij en rondde tevens fraai af met een wippertje.

Gelukkig voor Twente bleef het bij de 3-0, Good Goan!!!

Opstellingen en beoordelingen*
AZ: Marco Bizot 7, Yukinari Sugawara 6.5 (74. Ferdy Druijf -), Pantelis Hatzidiakos 6.5, Stijn Wuytens 6.5 (82. Jordy Clasie -), Owen Wijndal 7, Fredrik Midtsjø 5 (82. Thomas Ouwejan -), Dani de Wit 6, Teun Koopmeiners 5.5, Calvin Stengs 6, Myron Boadu 6.5, Oussama Idrissi 7.

FC Twente: Joël Drommel 2, Paul Verhaegh 5, Oriol Busquets 6, Xandro Schenk 5, Calvin Verdonk 5.5, Lindon Selahi 5.5 (85. Giorgio Aburjania -), Godfried Roemerateroe 6, Javier Espinosa 5 (21. Jorn Brondeel 4), Aitor Cantalapiedra 5.5, Haris Vuckic 5.5, Rafik Zekhnini 5 (46. Wout Brama 5).

Bron foto: rtvoost.nl

Reacties zijn afgesloten.