FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Moeizame overwinning tegen PEC!

FC Twente heeft zondag de 3 punten in Enschede gehouden. De Tukkers wonnen in De Grolsch Veste met 2-1 van PEC Zwolle. Joel Latibeaudiere was met een doelpunt en een assist van grote waarde voor de formatie van trainer Gonzalo García García.
FC Twente kwam tegen PEC Zwolle na een kwartier spelen op voorsprong via Haris Vuckic. De Sloveen schoot op fraaie wijze via de lat binnen uit een voorzet van Latibeaudiere.

Latibeaudiere tekende tien minuten na de openingstreffer zelf voor de 2-0. De verdediger kopte raak uit een afgeslagen corner en dat was zijn eerste treffer voor de ploeg uit Enschede.

De bezoekers kwamen een kwartier na de pauze terug via Reza Ghoochannejhad. Na een hoekschop van Gustavo Hamer wist ook de spits uit Iran met het hoofd te scoren.PEC Zwolle jaagde in het laatste half uur nog wel op de gelijkmaker in De Grolsch Veste, maar kreeg niet echt meer kansen op de 2-2. Ook de thuisploeg had geen grote mogelijkheden meer op een doelpunt, waardoor het bij 2-1 bleef.

FC Twente – PEC Zwolle 2-1

1-0 Vuckic (16)

2-0 Latibeaudiere (25)

2-1 Ghoochannejhad (61)

Arbiter: Blom

Geel: Bel Hassani, Dekker, Lam

FC Twente: Brondeel; Latibeaudiere, Busquets (Bijen/55), Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, Espinosa (Aburjania/83); Aitor, Vuckic, Zekhnini (Brama/57).

PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal (Johnsen/39); Hamer, Dekker (Thy/83), Saymak, Nakayama; Van Crooij, Reza.

Reacties zijn afgesloten.