FCT Riessen

Supportersvereniging FCT Riessen

Twente weet niet te winnen van Ajax

Onze Boys in Red hebben niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. In de eigen Veste begonnen De Tukkers zeer goed en stonden na 20 minuten met 2-0 voor, maar na rust stelde de landskampioen alsnog orde op zaken: 2-5.

Na een indrukwekkend applaus voor de deze week overleden clubman Hennie Ardesch, werd het duel in gang gezet en was het balbezit in de beginfase voornamelijk voor de bezoekers. Ajax dicteerde het spel, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers niet. Na een kwartier kwamen de gastheren uit het niets op voorsprong toen Ziyech balverlies leed en Twente er vliegensvlug uit kon komen via Aitor. De Spanjaard vond Nakamura, die naar binnen sneed en fraai de bovenhoek vond, 1-0. Ajax was het vervolgens helemaal kwijt en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Aitor werd vrijgespeeld door Selahi en maakte geen fout oog-in-oog met Onana: 2-0. Diezelfde Aitor werd even later vrijgespeeld op rechts, maar zag de geheel vrijstaande Nakamura over het hoofd, waardoor het helaas 2-0 bleef. De Enschedese storm ging daarna even liggen en zodoende kon Ajax terugkomen in de wedstrijd. Ziyech haalde na ruim een half uur de achterlijn, zette voor en zag Lang van dichtbij de aansluitingstreffer voor zijn rekening nemen, 2-1.

Onze Boys kwamen matig uit de rust en vijf minuten in de 2e helft was diezelfde Lang verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Twente kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas en moest toezien hoe Ajax na ruim een uur de wedstrijd kantelde en naar zijn hand zette. Invaller Huntelaar kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten, twijfelde geen moment en pegelde hard de 2-3 achter Drommel. Een aantal minuten later was het duel definitief gespeeld toen defensief geklungel bij de thuisploeg de 2-4 inleidde. De uitkomende Drommel kopte op de rug van Schenk en daardoor kon Lang doodeenvoudig zijn hattrick aantekenen. Een slotoffensief van de Enschedeërs bleef uit en Huntelaar bracht in blessuretijd de 2-5 eindstand nog op het bord. Al met al was de 1e helft prima van onze Boys in Red en de 2e helft wederom matig. Good Goan.

FC Twente – Ajax 2-5

1-0 Nakamura (15)

2-0 Aitor (19)

2-1 Lang (32)

2-2 Lang (51)

2-3 Huntelaar (62)

2-4 Lang (70)

2-5 Huntelaar (90+6)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Schenk, Tagliafico, Selahi, Roemeratoe, Mazraoui, Marin

FC Twente: Drommel; Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk; Brama, Roemeratoe (Menig/83), Selahi; Aitor, Vuckic (Berggreen/76), Nakamura (Zekhnini/71).

Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico (Dest/67); Martinez, Van de Beek, Ziyech, Lang (Marin/82), Tadic, Promes (Huntelaar/26).

bron foto: fctwente.nl

Reacties zijn afgesloten.