Posted on

by

in

“Alle kleine beetjes helpen”

Beste supporter,

We bevinden ons momenteel in een vreemde tijd. Het corona-virus heeft nog steeds invloed op ons dagelijks leven. Op dit moment is er nog veel onduidelijk over hoelang we in deze situatie zullen zitten en hoelang velen, in welke sector dan ook, moeten proberen het hoofd boven water te houden. Dit geldt ook voor de clubs in het betaald voetbal en dus ook voor FC Twente. Duidelijk is in ieder geval wel dat de kans bestaat dat we dit seizoen niet meer in De Grolsch Veste mogen komen. Dat is een hard gelag voor ons en de club. Toch zijn er ook lichtpuntjes, want ondanks de moeilijke periode zijn we de club blijven steunen en hebben we samen leuke dingen beleefd met bijvoorbeeld de #IkMisOe Matchdaypakkettenactie, het schilderproject ‘Rood is onze Veste’ en de ‘Trots op onze Veste Loterij’. Acties die samen met de club zijn opgepakt en georganiseerd, hetgeen wat maar weer aantoont dat de afstand tussen club en supporters steeds kleiner wordt. Ook de actie ‘Supporter van de Zorg’ was een groot succes. Met deze actie hebben we samen een mooi bedrag kunnen ophalen voor medewerkers van het MST.

Het elftal presteert sportief boven verwachting en draait dit seizoen mee in het ‘linkerrijtje’. Veel spelers uit eigen jeugd hebben dit seizoen de nodige minuten gemaakt, de jeugd heeft weer de toekomst. De ploeg van Ron Jans en zijn staf heeft ons met name in de eerste seizoenshelft laten genieten van fris en energiek voetbal. Na de winterstop verloopt het wat moeizamer, maar de laatste weken werden weer de nodige punten gepakt. We kijken meestal weer met veel plezier naar FC Twente. Toch blijft het pijn doen dat we al zolang niet meer naar De Grolsch Veste kunnen. We missen onze vrienden op de tribune, het naar voren schreeuwen van het team en zelfs de discutabele beslissingen van een scheidsrechter of het ellenlange wachten op een VAR-beslissing.

Ondanks alle onzekerheden hebben in mei/juni van het vorige jaar, ruim 19.000 supporters de seizoenkaart verlengd. Een deel zonder een eventuele tegemoetkoming, een deel door tegemoetkoming door middel van een Vestekaarttegoed en een deel door tegemoetkoming door middel van korting op de seizoenkaart 21/22. De tegemoetkoming van seizoenkaarthouders kost FC Twente volgend seizoen ruim twee miljoen euro. Een fors bedrag, hetgeen betekent dat de club fors terug moet in de begroting en de doelstellingen moet bijschaven. Niemand had vooraf kunnen bedenken dat de lockdown periode zo lang zou duren en dat we dit hele seizoen niet naar het stadion zouden kunnen. Dit betekent dat de terugbetalingsplicht van FC Twente vele malen hoger is dan iedereen had verwacht.

We horen steeds meer geluiden van mede-supporters die willen afzien van de tegemoetkoming, gezien de gewijzigde omstandigheden. Als Twente, verenigt! en supportersverenigingen vinden we dit een geweldig signaal en we willen dit ondersteunen door eenieder te vragen de tegemoetkoming te heroverwegen. Natuurlijk beseffen we ook dat de situatie voor iedereen anders is, zeker in deze bijzondere tijd. Het is geen verplichting en iedereen is vrij in het bepalen van zijn of haar keuze.

Mede dankzij de supporters heeft FC Twente de afgelopen jaren geweldige stappen kunnen zetten naar een sportief, financieel, maar zeker ook cultuur herstel. En wat misschien nog wel net zo belangrijk is, club en supporters trekken weer samen op. Dank alvast aan iedereen die de club steunt, op welke manier dan ook. Hopelijk komt de club gezond uit deze verschrikkelijke periode en hopelijk blijft u allen ook gezond.

Samen zijn wij de club, heel ons leven lang. Namens Twente, verenigt! en alle 29 supportersverenigingen